Spakowano do Walizki dnia 10.03.2015 Surströmming challenge – czyli kiszony śledzik po szwedzku. W czasie moich podróży jadłem już różne specjały tego świata. W Tajlandii – smażoną szarańcze czy inne robactwa, w Kambodży pieczonego pająka, a na Filipinach baluta, czyli jajko z zarodkiem. Nie sposób przypomnieć sobie jakieś mniejsze kulinarne dziwactwa, które czasami nawet nie wiedziałem jak jeść. Od dłuższego czasu szykowałem się na kiszonego śledzia. Wreszcie dzięki […] Wpisy spakowane w działy: Poradnik Tematy wpisu: ciekawostki kulinarneciekwe jedzenieco jedzą w Szwecjidobra rybkadziwne jedzeniei co z tego że ze Szwecjikiszony śledźkulinarne wyzwanianajgorsze potrawy świataprzysmak ze Szwecjiskandywnawskie przysmakiśmierdzące jedzenieSurströmmingSurströmming challengeszedzki śledź